Felhőmacaronok

Sziasztok!

Mivel hat nappal utána van az évfordulónk, ezért Gáborral nem szoktuk tartani a Valentin napot (amúgy sem magyar szokás). Viszont azért én szoktam neki készíteni valamit ilyenkor is. Már nagyon régóta szerettem volna macaront sütni, de valahogy mindig elmaradt. Most azonban elhatároztam, hogy Valentin napra igenis megcsinálom!

Ez a francia aprósütemény nem csak finom, de szép is, ezért tökéletes ajándék lehet.

A recept:

100 g porcukor
75 g mandulaliszt
2 pihentetett tojásfehérje
50 g kristálycukor
1 maroknyi friss vagy fagyasztott áfonya

-a töltelékhez:
100 ml habtejszín
20 g vaj
50 g étcsokoládé

Először a porcukrot és mandulalisztet átszitálom egy nagy tálba, majd összekeverem. Egy másik tálban alacsony fokozaton elkezdem felverni a tojásfehérjéket. Amikor fehéressé válik, de még buborékos, apránként hozzáadom a kristálycukrot, majd magas fokozaton, 2-3 perc alatt teljesen felverem a keveréket.

A száraz hozzávalók felét óvatosan a tojáshabba forgatom. Utána a mandulalisztes keverék másik felét is hozzáadom. Az összepréselt, majd leszűrt áfonyalevet is belekeverem a masszába.

Habzsákba teszem a masszát, és sütőpapírral bélelt tepsibe kör formákat adagolok (ehhez kinyomtatható sablont is használhatsz, helyezd a sütőpapír alá, majd mielőtt betennéd a macaronokat a sütőbe, vedd ki alóluk a sablont.). Ezután a tepsit az asztalhoz ütögetem, hogy a légbuborékok távozzanak a macaronokból. 30-60 percig állni hagyom őket, majd előmelegített sütőben 150 fokon 15 perc alatt megsütöm.

Ameddig sül, elkészítem a tölteléket. A tejszínt és a vajat mikrohullámú sütőben felforrósítom, majd alapos keverés után az étcsokit is hozzáadom. Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem a keveréket.

A macaronokat is hagyom teljesen lehűlni, majd megtöltöm a tejszínes keverékkel.

Ezzel a recepttel 13 teljes macaront tudtam elkészíteni (ami 26 korongot jelent).

Amint a képeken is láthatjátok, kicsit máshogy néznek ki, mint a megszokott macaronok. A tészta túl sűrű volt, nem tudtak szétterülni a tésztaadagok, ezért lettek kicsit felhő formájúak. Sütés közben nem nőtt lábuk, ahogy a macaronoknak szokott. Szerintem túl kevésnek bizonyult a 2 tojásfehérje, ha kipróbálnátok ezt a receptet, próbálkozzatok 3-mal.

Ennek ellenére én büszke vagyok a macaronjaimra, bár kicsit másmilyenek, szerintem első próbálkozásnak egész jók lettek.

// Kamilla






4 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kövess Instagramon és Facebookon is!