Így kezdtük el az esküvőszervezést

Rég volt új bejegyzés, de az esküvő meg főleg a lakásfelújítás nagyon sok időmet elveszi. Viszont szerettem volna elkezdeni az esküvős sorozatomat itt, a blogon, így ma egy kicsit arról fogok beszélni, hogy mi milyen lépéseket tettünk meg elsőnek a lánykérés után.

2018. június 19-én kérte meg Gábor a kezemet, és utána nem sokkal elkezdtünk gondolkodni az esküvőnk részletein. Természetesen az első 3-4 hétben még csak inspirálódtunk, beszélgettünk, tervezgettünk és próbáltuk felfogni, hogy igen, eljött ez az időszak az életünkben.

Az első és legfontosabb teendő az időpont kiválasztása volt. Tudtuk, hogy nem akarjuk azt a kánikulában izzadós esküvőt, így a nyári hónapokat azonnal elvetettük. Maradt a május és a szeptember, én szokás szerint ezt is túlbonyolítottam, nem tudtam dönteni a két hónap között, de aztán abban maradtunk, hogy a május szerencsésebb lenne az időjárás szempontjából, akkor talán nagyobb esélyünk van melegebb időt kifogni. Végül a május 25-öt választottuk.

Amikor megvan az időpont, akkor lehet elkezdeni felkérni a szolgáltatókat. A mi esetünkben a helyszín és a fotós lefoglalása volt a legfontosabb. Tudtuk, hogy egy helyszínen szeretnénk a szertartást és a vacsorát is, ez egy fontos szempont volt, ami alapján helyszínt választottunk. A tóalmási Andrássy-kastélyt szerettük volna, de végül ott nem rendezhettük meg az esküvőt, amit visszagondolva egyáltalán nem bánok, hiszen így nem keresgéltünk volna tovább, és nem találtuk volna meg a Sorg-villát. Az első helyszínbejáráson egyből beleszerettünk, és rövid időn belül le is foglaltuk, szerencsénk volt, mert nagyon gyorsan betelnek a hétvégék, főleg a szombatok, így jó, hogy ezt aránylag hamar letudtuk. Mindketten régóta követjük a Just Stay Natural párosának munkásságát, és már jóval a lánykérés előtt eldöntöttük, hogy ha eljön az esküvő ideje, akkor őket szeretnénk felkérni fotózni. Ha kicsit ismertebb fotóst keresel az esküvődre, akkor érdemes legalább 10-12 hónappal előbb lefoglalni, mert az ilyen fotósoknak is nagyon gyorsan betelik a naptáruk.

Nekünk körülbelül 11 hónapunk volt megszervezni az esküvőt, ami szerintem nagyon jó volt, főleg, hogy az első hónapokban nagyon sok tennivalót letudtunk, és februártól már 90%-ban csak a lakásfelújításra tudtunk koncentrálni.

Mivel egy egész sorozatot szeretnék ebben a témában, így nem is szeretnék sokkal többet írni most, mert minden részletnek külön bejegyzést fogok szentelni.

Remélem, hogy élvezni fogjátok a nagy napunk élménybeszámolóját és részleteit!






I N S T A G R A M





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Kövess Instagramon és Facebookon is!