Csokis habcsókos torta

Ma megint egy recepttel jelentkezem, igaz, ez kevésbé egészséges, mint az előző… 🙂 A hétvégén két születésnap is volt a családban, ebből az alkalomból készítettem, mivel én lettem a tortafelelős (amit amúgy cseppet sem bánok!). Kicsit macerás volt, kicsit sok idő volt az elkészítés, néhol kicsit csúnyácska lett, de legalább látszik rajta, hogy az alapot is én sütöttem, nem egy előre megsütött boltit vettem, ami tele van felesleges adalékanyagokkal.

Hozzávalók:

–        a tésztához

250 g liszt

125 g hideg margarin

45 g cukor

1 tojás

 

–        a csokis töltelékhez

200 g étcsokoládé

200 g vaj

2 tojás

3 tojássárgája

50 g cukor

100 g liszt

 

–        a habcsókhoz

6 tojásfehérje

200 g porcukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

 

Először a tésztát készítem el, a lisztbe belemorzsolom a hideg margarint, és egyenletesen eloszlatom benne, ezután hozzáadom a cukrot és a tojást, majd összegyúrom. Amikor összeállt, hűtőben pihenni hagyom egy órát. A pihentetés után kinyújtom kb. fél centi vastagságúra, majd piteformába egyengetem, és a felesleges részeket levágom. Sütőpapírral kibélelem a tésztát, és sütőbabot öntök bele, majd így is pihenni hagyom 15 percet. 180 fokon 15 percig sütöm, ezután kiveszem a babot és a sütőpapírt, és még 5 percig sülni hagyom.

 

Ameddig sül, elkészítem a csokis tölteléket. Vízgőz felett megolvasztom az étcsokit és a vajat. Leveszem a tűzhelyről, és belekeverem a tojássárgákat és a cukrot, majd a lisztet is. A készre sült tésztára öntöm a csokis masszát, majd 150 fokon 15 percig sütöm.

 

Eközben elkészítem a habcsókot. A tojásfehérjéket habverővel felverem, amikor már habos, apránként hozzáadom a porcukrot. Miután teljesen felvertem, beleszitálom a kakaóport, és óvatosan beleforgatom, hogy ne egyenletes barna színe legyen, hanem fehér is maradjon. A habcsókot a torta tetejére kanalazom, majd 30 percre a 150 fokos sütőbe teszem. Amikor megsült, nyitott sütőben hagyom kihűlni.

 

A kóstolók szerint finom lett, néha nem árt egy kis édesség, remélem kedvet kaptok hozzá, és ti is megcsináljátok.

 

// Kamilla

 




4 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kövess Instagramon és Facebookon is!