Még egy sós receptet sem osztottam meg veletek itt, a blogon, úgyhogy eljött ennek is az ideje. Ezt a receptet még 2014-ben tanultam a nagynénémtől, és azóta sokszor csináltam otthon is, mert egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes, köretnek is tökéletes, viszont húsmentes napokon is kiváló főfogásként.
Azt szeretem még ebben a receptben, hogy nincsenek pontos mennyiségek, könnyen változtatható, létszámtól függően.
5 személyre:
– kb. 10 champignon gomba
– olíva olaj
– só
– bors
– Provance-i fűszerkeverék
– kurkuma
– pirospaprika
– kapor
– 150 g juhtejből készült krémfehér sajt, vagy, ami még jobb: Manouri sajt
A gombákat megmosom, és ha szükséges, a felső réteget lehámozom. A gombák tönkjét kiszedem, a helyükre pedig egy darab juhsajtot vagy Manouri sajtot teszek úgy, hogy kitöltse az egész mélyedést. Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom az olíva olajjal, majd a felsorolt fűszerekkel jól meghintem. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütöm, ameddig a gombák megbarnulnak és a sajt is kicsit megpirul.
Remélem, hogy tetszett és kipróbáljátok ezt a receptet!
// Kamilla
A képeket én készítettem.