Champignon juhsajttal

Még egy sós receptet sem osztottam meg veletek itt, a blogon, úgyhogy eljött ennek is az ideje. Ezt a receptet még 2014-ben tanultam a nagynénémtől, és azóta sokszor csináltam otthon is, mert egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes, köretnek is tökéletes, viszont húsmentes napokon is kiváló főfogásként.

 

Azt szeretem még ebben a receptben, hogy nincsenek pontos mennyiségek, könnyen változtatható, létszámtól függően.

 

5 személyre:

 

– kb. 10 champignon gomba

– olíva olaj

– só

– bors

– Provance-i fűszerkeverék

– kurkuma

– pirospaprika

– kapor

– 150 g juhtejből készült krémfehér sajt, vagy, ami még jobb: Manouri sajt

 

A gombákat megmosom, és ha szükséges, a felső réteget lehámozom. A gombák tönkjét kiszedem, a helyükre pedig egy darab juhsajtot vagy Manouri sajtot teszek úgy, hogy kitöltse az egész mélyedést. Amikor ezzel kész vagyok, meglocsolom az olíva olajjal, majd a felsorolt fűszerekkel jól meghintem. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütöm, ameddig a gombák megbarnulnak és a sajt is kicsit megpirul.

 

Remélem, hogy tetszett és kipróbáljátok ezt a receptet!

 

// Kamilla

A képeket én készítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kövess Instagramon és Facebookon is!