Hosszú kihagyás után végre visszatértem, új ötletekkel, motiváltan. Remélem, hogy tetszeni fognak nektek a jövőben megjelenő posztok. Ma egy desszertet hoztam nektek, ami kicsit tavaszváró, legalábbis nekem tavaszi hangulatom lesz tőle, de karácsonykor vagy Szilveszterkor is tökéletes lehet, nálunk nagy sikere volt.
Hozzávalók:
a piskótához:
8 tojás, szétválasztva
85 g cukor
2 ek citromlé
1/8 kk só
128 g liszt
a krémhez:
400 ml tejszín
250 g mascarpone
64 g porcukor
175 g málna
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásfehérjéket egy edényben felverjük. Egy másik edényben a tojássárgákat, cukrot, citromlét, sót felverjük kb. 3 perc alatt. A lisztet beleszitáljuk a tojássárgájás keverékbe. Óvatosan elkeverjük, majd a tojásfehérjéket is beleforgatjuk. Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra öntjük a tésztát, majd az előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, leszedjük az aljáról a sütőpapírt, majd egy konyharuhával óvatosan feltekerjük. Ezután elkészítjük a krémet, a tejszínt felverjük, majd a porcukrot és a mascarponét is hozzáadjuk. A krém egynegyedét meghagyjuk fehéren, a többibe belekeverjük a málnát. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, majd óvatosan feltekerjük. A tetejére nyomjuk a fehéren hagyott krémet, málnával és citromszeletekkel díszítjük.
Nem csak könnyen elkészíthető és finom, de képeken is jól mutat. Ha kipróbáljátok, küldjétek el nekem a képet Instagramon.
// Kamilla
I N S T A G R A M