Erről a francia desszertről hallhatunk filmekben, láthatjuk elegáns éttermek kínálatában, de tényleg olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek tűnik? Az édesség alapja nagyon egyszerűen elkészíthető, és egy Crème brûlée-hez használatos szakácsfáklyával a karamell réteg is könnyen kivitelezhető.
Hozzávalók (3 nagy szuflé formához):
400 ml habtejszín
160 ml tej
80 g cukor
5 tojássárgája
1 tojásfehérje
1 tasak vanília kivonat, én a Dr.Oetker Finesse bourbon vanília aromáját használtam, ami igazi vaníliából készül, ez érződik is a desszert ízén
A tejszínt, tejet és vanília kivonatot 40 g cukorral felforraljuk. Egy másik tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjét 40 g cukorral elkeverjük. A felforralt tejes keveréket lassan a tojásos keverékhez öntjük, majd habosra keverjük. A folyékony krémet a szuflé formákba öntjük. A tálkákat magas falú tepsibe helyezzük, majd félig felöntjük a tepsit vízzel. 120 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt megsütjük. Kihűlés után, tálalás előtt a tetejét meghintjük cukorral, amit a szakácsfáklyával megkaramellizálunk. Az én szakácsfáklyámat itt találod.
Szerintem nagyon jó, ha a tarsolyunkban van néhány különlegesebb recept, a jövőben biztos én is sokszor el fogom készíteni.
Remélem, hogy tetszett nektek a bejegyzés!
// Kamilla
I N S T A G R A M