Polgári esküvőnk

Ebben a bejegyzésben a polgári esküvőnkről fogok írni, Instán megszavaztátok, hogy szeretnétek így utólag ebben a témában posztot a blogon.

Először a fontos tudnivalókat szeretném megosztani veletek. Mi a gyáli önkormányzatnál tartottuk a polgári esküvőnket, 15 nappal az egyházi esküvő előtt. Azért döntöttünk így, mert nekünk eleve az egyházi az, ami fontosabb, illetve így, hogy külön napon tartottuk a kettőt, az esküvőnk napján egyáltalán nem voltunk betáblázva, sokkal lazább lehetett a program. A másik pozitívum, hogy így még a ‘rendes’ esküvőnk előtt el tudtam intézni a névváltoztatást, ezzel már nem kellett esküvő után bajlódnom. Decemberben hívtam fel először a gyáli anyakönyvvezetőt, és érdeklődtem, hogy mi lesz ennek a procedúrának a menete. Ekkor már le is tudtam foglalni az időpontot. Megbeszéltünk egy februári napot, amikor Gáborral bementünk az irodába átbeszélni a tudnivalókat, és kitölteni a papírokat. Hogy megkönnyítsük a házasságkötés napján a dokumentálást, áprilisban elküldtem a tanúink személyi igazolványának és lakcímkártyájának másolatát. Itt figyelni kell, hogy az összes okmány még a házasságkötés napján is, és a véglegesítéskor is érvényes legyen.

Ezek után már csak vártuk a május 10-ét. Csak a két tanúnkkal, szüleinkkel és egy fotós barátunkkal mentünk. Ennek a fotós dolognak is külön története van, mert semmi különöset nem terveztünk erre a napra. Viszont amikor a menyasszonyi ruhámat mentem átvenni áprilisban, beszélgettem Annával, a tervezőmmel, és szóba jött, hogy még nincs ruhám a polgárira. Mondta, hogy muszáj felpróbálnom pár ruhát, ami régebbi projektekből maradt meg, nagyon kedves volt tőle, fel is próbáltam jó néhány csodaszép darabot. Az egyik egy gyönyörű vörös, sellő fazonú ruha volt. Már első látásra nagyon megtetszett, és amikor felvettem, szinte mindenhol passzolt. Nagyon jól éreztem magam benne, de nem tudtam, hogy be merjek-e vállalni egy ilyen nem mindennapi ruhát. Készítettünk fotót rólam, hogy el tudjam dönteni az elkövetkező napokban, szeretném-e. Több közeli barátomat is megkérdeztem, hogy nekik mi a véleményük, és mindenki egyhangúlag azt mondta, hogy muszáj lesz ebben a ruhában férjhez mennem. Így végül bevállaltam, bár már az elején éreztem, hogy nem fogom tudni kihagyni ezt a szuper lehetőséget. Ezúttal is köszönöm Anna, ha olvasod, emlékezetessé tetted ezt a napot is! ❤️

Szóval megvolt a ruha, Gábornak ezt megmutattam, és úgy döntöttünk, hogy akkor ne csak a házasságkötés legyen, hanem menjünk el fotózni utána. Egyből tudtuk, hogy kit kérjünk meg, Dávid készítette az első páros fotósorozatunkat és a jegyes fotóinkat is.

Szerintem nagyon jól döntöttünk, mert így maga a házasságkötés is dokumentálva lett, és csoportképeket is tudtunk készíteni, valamint egy szuper fotózással is emlékezetessé tettük ezt a napot.

Az elején gondban voltunk a fotózás helyszínének kiválasztásával, de aztán eszünkbe jutott a Bory-vár, ahol egyszer már eltöltöttünk egy csodás napot. Hihetetlenül szép környezetben rengeteg lehetőség van szebbnél szebb képek készítésére, úgyhogy megérte az utazgatást. Ez a fotózás is nagyon jó hangulatú volt, mint eddig az összes Dáviddal, és az eredménnyel is nagyon meg voltunk elégedve.

Örülök, hogy végül ilyen különleges lett ez a nap is. A fotóinkat Jámbor Dávid készítette. Dávid instagram oldala: https://www.instagram.com/davidjambor/

A ruhát Jónás Anna készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükKövess Instagramon és Facebookon is!